Aardappelschotel

met chorizo en paprika

Geniet van een gerecht met een Spaans tintje. Deze eenvoudige maar smaakvolle aardappelschotel combineert de pittige chorizo met de zachte textuur van aardappelpartjes. De rode wijnazijn voegt een unieke smaak toe. Serveer deze warme schotel met plakjes komkommer aan de zijkant voor een frisse twist.

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 450 gr aardappelpartjes
  • 100 gr chorizo
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 3 el rode wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • optioneel

  • plakjes komkommer

Bereiding

01

Snijd de chorizo in kleine blokjes. Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de paprika en snijd hem in stukjes. Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Pel de rode ui en snijd deze fijn. Pers de teentjes knoflook uit.

02

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo tot het zijn vetten vrijgeeft en licht knapperig wordt. Haal de chorizo uit de pan en leg het op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen.

03

Bak in dezelfde pan, gebruikmakend van het chorizovet, de aardappelpartjes goudbruin en krokant. Draai ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig krokant worden.

04

Voeg de rode ui en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de paprika toe en bak even mee.

05

Zodra de paprika zacht begint te worden voeg je de tomatenblokjes toe. Laat het geheel enkele minuten sudderen.

06

Zodra de kip gaar is voeg je de gesneden paprika toe en bak je deze even mee.

07

Voeg de rode wijnazijn toe aan de pan en roer goed. Dit zal een lekkere zuurheid toevoegen aan je gerecht.

08

Voeg de gebakken chorizo weer toe en roer alles goed door. Proef en voeg indien nodig nog wat zout of peper toe.

09

Serveer de warme aardappelschotel met plakjes komkommer voor een frisse twist.

Voedingswaarden
per portie*

471
KCAL

50.7g
Koolhydraten

15.4g
Eiwitten

21g
Vetten

* Exacte voedingswaarden zijn afhankelijk van de gekozen voedingsmiddelen.